Вхід на сайт

Ел. пошта:
Пароль:

Реєстрація на сайті

Призвіще: Область:
Ім'я: Населений пункт:
    По батькові: Номер телефону:
    Ел. пошта: Компанія:
      Пароль: Посада:
      Повторіть пароль: Рік початку роботи:
      Фото:
      З правилами розміщення об'єктів погоджуюсь

      Забули пароль?

      Вкажіть ел. пошту — ми надішлемо Вам новий пароль для входу
      Ел. пошта:

      Проблема на сайті

      Закрити
      Ваш e-mail:
      (необов'язково)
      Розкажіть нам, що сталось

      Оренда нерухомості для спрощенців

      4 березня 2012, 22:32 переглядів: 4294

      У зв’язку із прийняттям нового закону Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності № 4014-VI, виникла нова норма (пп.291.5.3 п.291.5 ст.291), яка передбачає, що фізичні особи – підприємці, які надають в оренду земельні ділянки, загальна площа яких перевищує 0,2 га, житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 100 кв. метрів, нежитлові приміщення ( споруди, будівлі) та/або їх частини, загальна площа яких перевищує 300 кв. метрів, не можуть бути платниками єдиного податку.

      Тобто, якщо, наприклад у власності фізичної особи перебуває нерухоме майно нежитлового призначення загальною площею 400 кв. метрів, то він не може здавати одну частину майна (110 кв. метрів) в оренду як фізична особа, а решту 290 кв. метрів, як фізична особа – підприємець на спрощеній системі оподаткування. Ця фізична особа може надавати нерухомість в оренду або як фізична особа на загальній системі оподаткування, або як фізична особо не суб’єкт господарювання.

      Але, якщо, наприклад фізична особа має у власності житлове приміщення загальною площею 150 кв. метрів, то вона може здавати в оренду частину цього приміщення (кімнату площею 30 кв. метрів), будучи на спрощеній системі оподаткування, за умови якщо решта житлового приміщення (120 кв. метрів) не перебуває в оренді.

      ДПІ у Подільському районі м. Києва нагадує, що фізичні особи – підприємці , які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди та оцінювання нерухомого майна належать до третьої групи та повинні подати квартальну декларацію з 1 квітня по 10 травня 2012 року і сплатити 5% без ПДВ (3% з ПДВ) від отриманого доходу з 10 травня по 20 травня.

      Источник: Украинский Бизнес Ресурс   

      Коментарі